Autotrans grupa jedan je od najvećih prijevozničkih sustava u Hrvatskoj, u čijem su sastavu tvrtke Autotrans, Autoprometno poduzeće Požega, Autoprijevoz Otočac, Autopromet d.d. Slunj i Velebit turist Gospić, a razgranata mreža podružnica proteže se duž Istre, Primorja, Gorskog kotara, jadranskih otoka, Slavonije, Like i Dalmacije.

Prisutni smo i na inozemnom tržištu preko tvrtke Pan Alpen Adria Mannheim, osnovane u Njemačkoj. Autotrans grupa jedini je prijevoznički sustav iz Hrvatske uključen u međunarodnu asocijaciju prijevoznika Eurolines koji godišnje preveze 10 milijuna putnika u 32 zemalja, do više od 700 destinacija.

Autotrans, osnovan 1947. godine, matična je kuća Autotrans grupe, a tijekom 70 godina djelovanja, izrasla je u vodećeg autobusnog prijevoznika u Hrvatskoj. U tom periodu, Autotrans je od riječke prijevozničke tvrtke prerastao u hrvatski poslovni sustav s više od 1000 zaposlenih radnika. Od svojih početaka pa do danas autobusi sustava prešli su više od 1 milijardu i 32 milijuna kilometara te prevezli preko 376,5 milijuna zadovoljnih putnika.

Osnovna djelatnost Autotrans grupe je osigurati javni prijevoz putnika u cestovnom prometu kroz svoju razgranatu mrežu od preko 500 linija u domaćem i inozemnom prometu. Uz osnovnu djelatnost svog poslovanja, javni prijevoz osoba u cestovnom prometu, Autotrans grupa obavlja i turističke usluge, trgovinu te servisne usluge gospodarskih vozila.

Osiguranje kriterija sigurnosti jedan je od ključnih kriterija poslovanja. Redovito ulaganje u suvremeni vozni park od 480 autobusa i kontinuirano unaprijeđenje kvalitete u skladu je s međunarodnim standardima i garancija je za sigurnost putovanja Autotransom.

Prisutnost Autotrans grupe na europskom tržištu, njeno članstvo u međunarodnim asocijacijama te globalizacijski procesi, potaknuli su upotrebu prakse održivog razvoja i odgovornog ponašanja prema okolišu.


Ukoliko se želite dodatno informirati, pročitajte našu Politiku kvalitete.