Autotrans grupa jedan je od najvećih prijevozničkih sustava u Hrvatskoj, u čijem su sastavu tvrtke Autotrans, Autoprometno poduzeće Požega, Autoprijevoz Otočac, Autopromet d.d. Slunj i Velebit turist Gospić, a razgranata mreža podružnica proteže se duž Istre, Primorja, Gorskog kotara, jadranskih otoka, Slavonije, Like i Dalmacije.

Prisutni smo i na inozemnom tržištu preko tvrtke Pan Alpen Adria Mannheim, osnovane u Njemačkoj. Autotrans grupa jedini je prijevoznički sustav iz Hrvatske uključen u međunarodnu asocijaciju prijevoznika Eurolines koji godišnje preveze 4 milijuna putnika u 36 zemalja, do više od 600 destinacija.

Autotrans, osnovan 1947. godine, matična je kuća Autotrans grupe, a tijekom gotovo 70 godina djelovanja, izrasla je u vodećeg autobusnog prijevoznika u Hrvatskoj. U tom periodu, Autotrans je od riječke prijevozničke tvrtke prerastao u hrvatski poslovni sustav s gotovo 1000 zaposlenih radnika. Od svojih početaka pa do danas autobusi sustava prešli su više od 950 milijuna kilometara te prevezli preko 50 milijuna zadovoljnih putnika.

Osnovna djelatnost Autotrans grupe je osigurati javni prijevoz putnika u cestovnom prometu kroz svoju razgranatu mrežu od preko 500 linija u domaćem i inozemnom prometu. Uz osnovnu djelatnost svog poslovanja, javni prijevoz osoba u cestovnom prometu, Autotrans grupa obavlja i turističke usluge, trgovinu te servisne usluge gospodarskih vozila.

Osiguranje kriterija sigurnosti jedan je od ključnih kriterija poslovanja. Redovito ulaganje u suvremeni vozni park od 480 autobusa i kontinuirano unaprijeđenje kvalitete u skladu je s međunarodnim standardima i garancija je za sigurnost putovanja Autotransom.

Prisutnost Autotrans grupe na europskom tržištu, njeno članstvo u međunarodnim asocijacijama te globalizacijski procesi, potaknuli su upotrebu prakse održivog razvoja i odgovornog ponašanja prema okolišu.


Ukoliko se želite dodatno informirati, pročitajte našu Politiku kvalitete.