Best buy award

Autotrans - broj 1 međunarodni autobusni prijevoznik kada je riječ o omjeru cijene i kvalitete

Prema rezultatima najnovijeg Best Buy Award istraživanja u Hrvatskoj, hrvatski potrošači, odnosno ispitanici koji su sudjelovali u Best Buy Award istraživanju, smatraju da im prema njihovom iskustvu i mišljenju, u kategoriji međunarodni autobusni prijevoznik, Autotrans nudi najbolji omjer cijene i kvalitete.

Rezultat je ovo predmetnog istraživanja Best Buy Award General III Croatia 2016/2017 švicarske kuće ICERTIAS (www.icertias.com) na uzorku od 1.200 ispitanika opće populacije u Republici Hrvatskoj koristeći, CAWI - DEEPMA metodologiju (Computer Assisted Web Interviewing - Deep Mind Awareness).

Pitanje je bilo otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu bili ponuđeni odgovori, već su slobodno mogli sami navoditi nazive proizvođača i davaoce usluga koji je, prema njihovom iskustvu, broj 1 međunarodni autobusni prijevoznik na  hrvatskom tržištu kada je riječ o najboljem omjeru cijene i kvalitete.

Važno je napomenuti da istraživanje Best Buy Award ne mjeri tržišne udjele, ili snagu branda, već isključivo i samo iskustvo, zadovoljstvo i percepciju ispitanika omjerom cijene i kvalitete usluge i ponude na tržištu.

Zahvaljujući ovoj osvojenoj poziciji, Autotrans ima pravo nositi prestižnu oznaku Best Buy Award - Br. 1 - najbolji omjer cijene i kvalitete.

„Vrlo smo ponosni što su potrošači odabrali Autotrans kao vodećeg međunarodnog autobusnog prijevoznika. Vjerujemo kako je razlog tome konstantno ulaganje u edukaciju naših kadrova, primjena novih tehnologija te obnova i održavanje voznog parka, a  brandovi koji ga čine, poput  Setre, MAN-a, Neoplana i Mercedesa,  u autobusnom su prijevozu dugogodišnja garancija sigurnosti, udobnosti i kvalitete.

Svakodnevno pratimo cijene i tržište te smo svjesni platežnih mogućnosti naših građana. Stoga nudimo komercijalne povlastice i pogodnosti, naročito najosjetljivijim kategorijama kao što su umirovljenici, mladi do 26 godina i djeca. Posljednjih godina uložili smo znatna sredstva u komunikaciju s putnicima, koji na našim Internet stranicama www.autotrans.hr mogu dnevno pratiti informacije o putovanjima, destinacijama, cijenama, kupiti svoju kartu putem web-shopa i tako ostvariti dodatne popuste, pratiti nas putem facebook profila i twittera i očito su sve te naše napore i trud željeli nagraditi.

Sretni smo i zadovoljni što su hrvatski građani prepoznali koliko smo usmjereni upravo prema korisnicima i vrijednostima koje im pružamo. Naš cilj bit će i dalje, ponuda koja predstavlja najbolju vrijednost za novac i još pristupačnije prijevozničke usluge“ - rekao je Igor Krmpotić, član Uprave Autotransa.

Best Buy Award je projekt švicarske kuće ICERTIAS -International Certification Association GmbH kojeg u Hrvatskoj i zemljama regije provodi i zastupa tvrtka ICERTIAS d.o.o. uz podršku vodeće svjetske konzultantske i revizorske organizacije PwC (PricewaterhouseCoopers).Osnovni je cilj istraživanja bio taj, da se dobije uvid u iskustvo i percepciju stanovnika Hrvatske o robnim markama proizvoda i usluga te proizvođača i trgovaca za koje se smatra da daju najbolji omjer cijene i kvalitete (tzv. best buy) od strane korisnika.  Cilj projekta i certifikata "Best Buy Award" je olakšati kupcima potragu za onim najboljim i cijenom najpovoljnijim proizvodima i uslugama na njihovom lokalnom tržištu.