Svakodnevne autobusne linije iz većine hrvatskih gradova prema Istri kao i linije koje povezuju čak i najmanja mjesta na istarskom poluotoku, odvesti će te brzo i sigurno na brojne gastronomske i sportske manifestacije po najpovoljnijim cijenama. Kada odlučiš koju manifestaciju želiš posjetiti, željenu relaciju upiši u pretraživač voznog reda, kupi kartu online i uštedi!

Photo credit: www.coloursofistria.com
Photo credit: www.coloursofistria.com
Photo credit: www.coloursofistria.com

Predlažemo ti posjet sljedećim manifestacijama:

Gnam-gnam fest

Novigrad, 08.09.

Jednodnevni gourmet-event Gnam-gnam fest pravi je praznik za sve sladokusce. Iskusni kulinarski chefovi za tu priliku pripremaju maštovita degustacijska jela od tradicionalnih istarskih delicija, koja će posjetitelji moći kušati zajedno s vrhunskim vinima istarskih vinara. Sastavni dio ovog događaja je i sajam na kojem se od lokalnih proizvođača po promotivnim cijenama mogu kupiti brojne autohtone delicije.

Ironman 70.3

Pula, 17.09. 

Međunarodna triatlon utrka Ironman 70.3 pravi je izazov za sve one čeličnog duha i tijela. Ova „utrka emocija“ kako je još nazivaju, uključuje 1,9 kilometara plivanja, 90 kilometara vožnje biciklom i 21,1 kilometra trčanja, treće se godine održava u Hrvatskoj i predstavlja najmasovniju svjetsku utrku ovog tipa natjecanja. Natjecatelje vodi kroz predivne krajolike Pule i okolice do impresivnog cilja - spektakularne pulske Arene.

Dani Zigante tartufa

Livade, 16.09.-19.11.

Najpoznatija gastronomska manifestacija u Istri koja se proteže kroz deset vikenda i slavi podzemno istarsko blago-tartuf dani su tartufa. Ova skupocjena gljiva i sve što je vezano uz nju pravi je mamac za mnogobrojne posjetitelje koji će moći uživati u izložbi i degustaciji tarufa kao i demonstraciji traženja tartufa, a vrhunski chefovi pripremati će i razne specijalitete na bazi tartufa.

Istria-Granfondo 2017

Umag, 06.-08.10. 

Međunarodni biciklistički maraton, Istria-Granfondo sa startom i ciljem u obalnim istarskim gradovima Umagu i Novigradu. U subotu, prvog dana natjecanja, iskusni biciklisti moći će birati između 90 km duge dionice Istria Granfondo Small i 136 km duge dionice Istria Granfondo Classic. Nedjeljno događanje nazvano Istria Granfondo Family & Gourmet Tour i namijenjeno je biciklistima rekreativcima koje na stazi dugoj 25 km očekuju predivni krajolici i degustacija istarskih jela na okrepnim stajalištima.

TeTa: Festival terana i tartufa

Motovun, 21.10.

Jednodnevna izložba i degustacije vina terana i tartufa pod nazivom TeTa: Festival terana i tarfua svake se godine u jesen održava u Motovunu. Ovom manifestacijom, koja okuplja sve istarske vinare proizvođače terana, želi se odati značaj ovoj staroj istarskoj sorti koja se prvi put spominje prije 600 godina. Uz teran, ravnopravna zvijezda festivala je i tartuf, istarski gastronomski dragulj i neizostavna delicija istarske kuhinje čije je je nalazište u šumi podno brežuljka na kojem se Motovun smjestio.

Internacionalni sajam pršuta

Tinjan,14.-15.10.

Internacionalni sajam pršuta manifestacija je koja se organizira u čast istarskog pršuta, proizvoda koji u Istri uživa kraljevski status, a nosi i oznaku izvornosti. Program koji se sastoji od predstavljanja brojnih proizvođača pršuta iz Hrvatske i inozemstva, mnogobrojnih degustacija kao i  zabavnog dijela, u Općinu istarskog pršuta, kako još zovu Tinjan, svake godine privuče više desetaka tisuća posjetitelja.  

Dani mladog maslinovog ulja

Vodnjan, 17.-19.11.

Manifestacija koja slavi mlado maslinovo ulje u sklopu koje posjetitelji, uz stručno vodstvo profesionalnih kušača, na Oil Baru mogu degustirati veliki broj maslinova ulja te naučiti prepoznavati njihove karakteristike, mirise, okuse. Sastavni dio programa je i cjelodnevni gastro show koji okuplja ponajbolje kuhare i chefove s područja Istre i Kvarnera. Oni će koristeći lokalne namirnice i autohtone proizvode, pripremati prave male okusne senzacije spajajući ih s mladih maslinovim uljima istarskog podneblja.

Zašto putovati s nama?

besplatna wi-fi usluga

prijevoz udobnim, moderno opremljenim, klimatiziranim autobusom

utičnice za punjenje elektroničkih uređaja (ovisno o raspoloživosti)

veći prostor između sjedala

POPULARNE RELACIJE

Uštedi vrijeme i novac: Izbjegni gužve na šalterima i već sada osiguraj svoje mjesto u autobusu. Kupnjom karte online štediš i novac jer ostvaruješ dodatnih 5% popusta pri svakoj online kupnji!