Planiranje putovanja

Putnu kartu moguće je kupiti na www.autotrans.hr, organiziranim prodajnim mjestima Autotransa i u našim autobusima.

Autotrans Grupa jedan je od najvećih prijevozničkih sustava u Hrvatskoj, a na web stranicama www.autotrans.hr mogu se pronaći detaljne informacije o autobusnim linijama i voznim redovima svih prijevoznika u grupaciji kao i linija s partnerima, te servisne informacije o kolodvorima, prodajnim mjestima, autobusnim stajalištima i uvjetima prijevoza.

Kupnjom karte na www.autotrans.hr odabirete najpovoljnije cijene, a na sve karte odobrava se i dodatni online popust od 5%. Online kupci ostvaruju i posebne pogodnosti koje se redovito objavljuju na www.autotrans.hr u sklopu posebnih ponuda te putem društvenih mreža Grupe.

Ne. Registracija nije potrebna, a kupnju možete obaviti u 4 jednostavna koraka.

Kartu je moguće platiti American Express, Mastercard, Maestro, Visa ili Diners kreditnom/debitnom karticom.

Ne mora. Putnik može koristiti svoju ili tuđu karticu za kupnju karte. Prilikom kupovine u koraku „Podaci putnika“ potrebno je upisati ime osobe koja će putovati.

Sigurnost naših kupaca nam je na prvom mjestu, kako u prijevozu tako i u online kupovini karte, stoga su naše web stranice zaštićene SSL (Secure Socket Layers) certifikatom koji štiti podatke naših korisnika.

Ukoliko ste prijavljeni u svoj myAutotrans račun prilikom kupnje autobusne karte, na koraku plaćanja prikazati će se mogućnost uključivanja usluge plaćanja uz pohranu kartičnih podataka (Wallet). Zahvaljujući ovoj funkciji u CorvusPay sustavu spremaju se podaci vaše debitne/kreditne kartice što omogućuje znatno bržu i jednostavniju kupnju. Kod prve kupnje potrebno je na CorvusPay sučelju potvrditi spremanje kartice za buduća plaćanja. Podaci s vaše kartice biti će kriptirani i pohranjeni na sigurno mjesto u CorvusPay sustavu, gdje ćete ih u svakom trenutku moći i ukloniti. Na CorvusPay serveru Vaši podaci su zaštićeni uporabom TLS sigurnosnog protokola.

Naše najpovoljnije karte brzo se prodaju pa preporučamo da kartu kupite što prije. Karte možete kupiti najkasnije 1 sat prije polaska u tuzemstvu (+Trst, Ljubljana), 6 sati prije polaska u inozemstvu za polaske iz pravca Hrvatske odnosno 24h za polaske u pravcu Hrvatske.

Online karte nije potrebno ispisivati, već se mogu pokazati vozaču na mobilnom uređaju ili tabletu. Iznimka su karte na linijama koje zajednički održava više prijevoznika , koje je potrebno ispisati i donijeti na polazak (karte s oznakom “Koop” - kooperacija prijevoznika i karte prijevoznika Antonio Tours, osim karte s oznakom koop Autotrans/Panturist čije karte nije potrebno ispisivati). Ukoliko je kartu potrebno ispisati u procesu bookinga biti će jasno naznačeno.

Ukoliko vašu kupljenu putnu kartu i račun niste preuzeli odmah s naše stranice za potvrdu bookinga ili vam karta nije pristigla na e-mail adresu koju ste upisali, kartu možete preuzeti na stranici "Preuzimanje autobusnih karata i računa". Obavezno provjerite filter za neželjenu poštu (spam) e-mail adrese koju ste upotrijebili.

Na stranici Pronađi stajalište moguće je pretražiti sva stajališta koja posjećuju naše autobusne linije. U pretraživač upišite ime grada ili mjesta koje vas zanima i na karti će se prikazati autobusno stajalište u željenom gradu/mjestu.

Pri putovanju u inozemstvo, državljani država članica EU moraju imati važeći osobni dokument prema zakonskim propisima (osobnu iskaznicu, putovnicu). Državljani trećih zemalja pri ulasku u EU moraju imati valjanu putnu ispravu (važeću barem tri mjeseca nakon planiranog datuma odlaska iz država članice, izdanu unazad 10 godina), opravdati svrhu i uvjete namjeravanog boravka, imati dovoljno sredstava za uzdržavanje, te za njima u dostupnim bazama podataka ne smije biti izdano upozorenje u svrhu zabrane ulaska.

Ukoliko putnik zatraži potvrdu o cijeni uz predočenje vozne ili terminske karte izdavanje potvrde o cijeni se ne naplaćuje. Ukoliko putnik nema voznu ili terminsku kartu, potvrda o cijeni naplaćuje se prema važećem cjeniku Autotransa. Potvrda o cijeni može se napraviti na prodajnim mjestima Autotransa (autobusni kolodvori i prodajna mjesta: Rijeka, Poreč, Rovinj, Pazin, Labin, Umag, Delnice, Ogulin, Senj, Gospić, Novalja, Rab, Krk, Mali Lošinj, Cres, Novi Vinodolski, Crikvenica, Blato, Korčula, Supetar; poslovnice Autotransa na kolodvorima: Zagreb, Zadar i Pula).

R1 za vozne karte i/ili prtljažnice kupljene u autobusu izdaju se na slijedećim prodajnim mjestima Autotransa (autobusni kolodvori i prodajna mjesta: Rijeka, Poreč, Rovinj, Pazin, Labin, Umag, Delnice, Ogulin, Senj, Gospić, Novalja, Rab, Krk, Mali Lošinj, Cres, Novi Vinodolski, Crikvenica, Blato, Korčula, Supetar; poslovnice Autotransa na kolodvorima: Zagreb, Zadar i Pula)

R1 se izdaje isključivo za vozne karte i prtljažnice prijevoznika Autotrans.

Za izdavanje R1 za vozne karte kupljene putem internet stranice www.autotrans.hr potrebno je na mail adresu prijevoznika: kolodvor.obracun@autotrans.hr poslati zahtjev sa slijedećim podacima: naziv, OIB i adresa tvrtke i priloženi račun. Dostava se vrši putem pošte na zaprimljenu adresu.

Popusti i posebne ponude

Autotrans daje raznovrsne komercijalne popuste ovisno o kategoriji korisnika. Ukoliko kartu kupite online ostvarujete najpovoljnije cijene uz dodatni popust od 5%. Online kupci ostvaruju i posebne pogodnosti koje se redovito objavljuju na Internet stranici www.autotrans.hr u sklopu posebnih ponuda te putem društvenih mreža.

Djeca ostvaruju popust ovisno o relaciji na kojoj putuju, najčešće su to popusti od 80% za djecu do 3. godine, te 50% za djecu od 4 do 12 godina. Pri kupnji karte biti će naznačene cijene s popustom za djecu ovisno o starosnoj dobi djeteta.

Djeca do 14 godina smiju putovati samo u pratnji roditelja/zakonskog zastupnika ili uz odgovarajuću suglasnost. Djeca od 14 do 18 godina smiju putovati uz predočenje osobnog dokumenta.

Detaljnije informacije o prijevozu djece pročitajte u Općim uvjetima prijevoza.

Kupljenom putnom kartom djeca dobivaju svoje sjedalo u autobusu.

a-iskaznica je dokument na osnovi kojeg svi korisnici ostvaruju pravo na dodatnih 5% popusta prilikom kupnje autobusne karte na linijama prijevoznika Autotrans.

Korisnici a-iskaznice ostvaruju i popuste na linijama prijevoznika APP Požega i Autoprijevoz Otočac, a visina popusta ovisi o odobrenim komercijalnim povlasticama pojedinog prijevoznika.

Dokumenti potrebni za izradu iskaznice su: fotografija dimenzija 2,5 x 3 cm. Izrada a-iskaznice se ne naplaćuje.

First minute cijene dio su online ponude u sklopu koje najbrži putnici mogu kupiti karte na odabranim relacijama i do 50% sniženim cijenama. Kako pronaći first minute cijenu? U procesu bookinga na koraku “Odabir polaska i karte” prikazuje se “First minute” uz “Osnovna cijena” ukoliko je takva cijena dostupna. Kartu je potrebno odabrati i dodati u košaricu. Više informacija o uvjetima ponude pročitajte na ponudi First minute.

Sve informacije i novosti o Autotrans grupi, cijenama, linijama, posebnim ponudama i nagradnim igrama možete saznati na web stranici www.autotrans.hr. Kako bi bili u toku s novostima pratite nas i na društvenim mrežama Facebook Autotrans Croatia i Twitter Autotrans Croatia.

Vrste karata i rezervacije

Kod povratne karte s fiksnim povratkom u trenutku kupnje karte odmah rezervirate datum i vrijeme svog putovanja, kako u polaznom tako i u povratnom smjeru.  Kod povratne karte s otvorenim povratkom, datum i vrijeme povratka rezervirate naknadno putem myAutotrans računa ili stranice Rezervacija povratnog putovanja.

Rok važenja povratne putne karte s otvorenim povratkom na tuzemnim linijama iznosi 90 dana. Iznimka su relacije kraće od 40 kilometara sa rokom povratka od 3 dana. Na inozemnim linijama rok važenja ovisi o specifičnoj linija, a općenito vrijedi rok od 180 dana.

Grupne karte ne izdajemo, ali ukoliko više osoba želi putovati istim autobusom, javite se našem Info centru kako bi provjerili dostupnost mjesta na željenom polasku.

Da, mjesto u autobusu potrebno je prethodno rezervirati.

Putnik može rezervirati svoje mjesto u autobusu na nekoliko načina:

U slučaju rezervacije e-mailom, potrebno je navesti: ime i prezime osobe koja putuje, datum, vrijeme i mjesto polaska putovanja, te relacija putovanja.

Nakon toga, putnik je dužan kupiti putnu kartu i rezervaciju najkasnije 1 sat prije početka putovanja u unutarnjem linijskom prijevozu, odnosno 6 sati u međunarodnom linijskom prijevozu. U protivnom, putnik gubi pravo na rezervirano mjesto.

Putnici bez rezervacije mogu putovati autobusom samo u slučaju kada je ostalo slobodnih (neprodanih) mjesta u autobusu, nakon što su svi putnici s rezervacijom zauzeli svoje rezervirano mjesto.

Ukoliko kartu namjeravate kupiti online, rezervacija sjedala u polaznom smjeru je automatski osigurana pri kupnji jednosmjerne putne karte, te u polaznom i povratnom smjeru pri kupnji povratne putne karte s fiksnim polaskom. Pri tom se zaračunava naknada u iznosu od 5,00 kn u tuzemstvu odnosno 10,00 kn u inozemstvu po svakom smjeru.

Ukoliko ste kupili povratnu putnu kartu s otvorenim polaskom, potrebno je naknadno napraviti rezervaciju povratka kupnjom rezervacije na našoj web stranici uz naknadu u iznosu od 5,00 kn u tuzemstvu odnosno 10,00 kn u inozemstvu.

Izmjene i povrat karata

Da, moguće je izmijeniti termin putne karte (osim online karata) na jednom od prodajnih mjesta i to najkasnije 2 sata prije početka putovanja u unutarnjem linijskom prijevozu, odnosno 6 sati prije početka putovanja u međunarodnom linijskom prijevozu. U tom slučaju, putnik je dužan platiti novu rezervaciju i kolodvorsku uslugu.

Putem interneta moguće je izmijeniti rezervaciju povratnog smjera ukoliko ste kupili povratnu kartu i to 2 sata prije početka putovanja u unutarnjem linijskom prijevozu,  6 sati prije početka putovanja u međunarodnom linijskom prijevozu za polaske iz Hrvatske odnosno 24 sata prije početka putovanja u međunarodnom linijskom prijevozu za polaske u pravcu Hrvatske. Pri promjeni rezervacije povratka naplaćuje se nova rezervacija.

Ovdje se možete dodatno informirati o načinu promjene termina polaska.

U pravilu putnik koristi prijevoz s prijevoznikom za kojega je karta i kupljena. Iznimno, ova mogućnost postoji ukoliko postoji dogovor između pojedinih prijevoznika, o čemu je potrebno prethodno se informirati na prodajnom mjestu ili kod voznog osoblja.

Putnik koji je odustao od putovanja ima pravo vratiti putnu kartu 2 sata prije početka putovanja u unutarnjem linijskom prijevozu, odnosno 6 sati prije početka putovanja u međunarodnom linijskom prijevozu. U tom slučaju Autotrans će temeljem priložene putne karte izvršiti povrat novca uplaćenog za kartu, umanjen za 10% na ime manipulativnih troškova.

Putnik nema pravo na povrat novca uplaćenog za kolodvorsku uslugu i rezervaciju, kao ni na kupljenu kartu za poništavanje (tzv. cvikalice). Putnik koji je odustao od putovanja kasnije od navedenih rokova ili nakon polaska autobusa nema pravo na povrat novca uplaćenog za kartu.

Putnik ima pravo na povrat novca neiskorištenog dijela povratne karte najkasnije do isteka roka do kojeg važi. Autotrans će u tom slučaju izvršiti povrat razlike u cijeni kako slijedi: od cijene uplaćenog iznosa povratne karte umanjiti će cijenu prijevoza u jednom smjeru s odgovarajućim komercijalnom povlasticom i 10% manipulativnih troškova.

Za karte kupljene putem interneta, potrebno je ispuniti Zahtjev za povratom naknade za prijevoz i poslati ga na e-mail: reklamacije@autotrans.hr. Povrat novca isplaćuje se isključivo na kreditnu/debitnu karticu kojom je karta kupljena.

Ako je karta kupljena na jednom od navedenih Autotransovih prodajnih mjesta: Rijeka, Crikvenica, Novi Vinodolski, Ogulin, Gospić, Zadar, Rab, Krk, Cres, Veli Lošinj, Labin, Pula, Rovinj, Poreč i Pazin, povrat je moguće ostvariti na bilo kojem od tih prodajnih mjesta.

Ako je karta kupljena na prodajnom mjestu koje nije navedeno u prethodnom stavku, povrat je moguće ostvariti isključivo na prodajnom mjestu gdje je karta kupljena.

Ovdje se možete dodatno informirati o vraćanju putne karte odnosno povratu novca.

Za vrijeme putovanja

Da, putnik je kartu obvezan čuvati tijekom cijelog putovanja, te je pokazati na zahtjev ovlaštene osobe Autotransa.

Ukoliko putnik izgubi ili na bilo koji način ostane bez karte, ne ostvaruje pravo na povrat novca te je obvezan kupiti novu putnu kartu.

Ups! Ukoliko se u autobusu putnik zateče s neispravnom / nevažećom kartom, ili pak bez putne karte, obvezan je platiti kaznu u iznosu od 50,00 kn i punu cijenu autobusne karte za relaciju na kojoj putuje.

Putnik može sa sobom ponijeti najviše 2 komada prtljage, za koje plaća naknadu prema važećem cjeniku prtljage. Ukoliko autobus raspolaže potrebnim prtljažnim prostorom, vozno osoblje potrudit će se udovoljiti vašim željama.

Ručna prtljaga koja se smješta iznad ili ispod sjedala prevozi se besplatno.

Bicikl je moguće ponijeti na putovanje ukoliko ima dovoljno mjesta u prtljažnom prostoru autobusa, što je potrebno provjeriti na samom polasku. Naknada za prijevoz bicikli obračunava se prema važećem cjeniku Autotransa.

Na otoku Braču od lipnja 2016. godine autobusi su opremljeni nosačima za bicikle te je prijevoz bicikli na cijelom otoku Braču besplatan.

Od životinja na prijevoz se mogu primiti isključivo specijalno dresirani psi vodiči slijepih osoba u pratnji putnika - slijepe osobe.

Ime Wi-Fi mreže: ime mreže uvijek sadrži riječ “Autotrans“ plus četveroznamenkasti broj, npr. Autotrans_1111

Lozinka: autotrans

myAutotrans račun

Putem svojeg računa možeš brže i jednostavnije kupiti karte, preuzeti već kupljene karte, rezervirati povratno putovanje, spremiti svoje podatke, omiljene relacije i putnike te pregledati svoja prijašnja i buduća putovanja sa svim detaljima. Iskoristi posebne pogodnosti samo za myAutotrans članove, prvi saznaj za posebne ponude i novosti izravno putem svoje e-mail adrese i brže dođi u kontakt s našom korisničkom podrškom.

U svom računu, u odjeljku „Moja putovanja“ odaberi narudžbu u kojoj se nalazi karta za koju želiš rezervirati povratno putovanje. U pregledu detalja karte označi „Rezerviraj povratak“. Odaberi datum putovanja i klikni na gumb „Rezerviraj“. Otvoriti će se popis polazaka na odabrani datum. Odaberi željeni polazak i dodaj ga u košaricu.

Napomena: Ukoliko želiš rezervirati povratno putovanje za dvije ili više karata na istom polasku odaberi točan broj putnika. Ukoliko želiš rezervirati povratno putovanje za dvije ili više karata na različitim polascima, prvo će biti prikazani polasci za prvu kartu, zatim ispod toga polasci za drugu kartu, itd. Kada su odabrana povratna putovanja za sve karte idi na plaćanje.

U svom računu, u odjeljku „Moja putovanja“ odaberi narudžbu koju želiš ponoviti. U pregledu detalja karte klikni na gumb „Ponovo kupi“ za svaku kartu koju želiš ponovo kupiti i upiši željene datume putovanja. Prikazati će se popis polazaka za željene datume, odaberi polazak, dodaj kartu u košaricu i idi na plaćanje.

U svom računu, u odjeljku „Moje omiljene relacije“ klikni na gumb „Dodaj novu relaciju“.

Jednostavno klikni na žutu zvjezdicu pored polja za unos početnog i završnog stajališta i odaberi jednu od omiljenih relacija.

U svom računu, u odjeljku „Moji putnici“ klikni na gumb „Dodaj novog putnika“.

Nakon odabranog polaska i dodavanja željenih karata u košaricu klikni na gumb „Kupi“. U koraku kupnje „Podaci putnika“ klikni na zelenu zvjezdicu i dodaj jednog ili više putnika.

U pretraživaču linija unesi dobiveni promo kod. Nakon što željenu kartu dodaš u košaricu promo kod će se automatski obračunati i prikazati kao umanjenje ukupnog računa u tvojoj košarici. Ukoliko odlučiš iskoristiti svoj promo kod kasnije tijekom kupnje, unesi ga u polje Promo kod u košarici. Ukupan iznos računa nakon obračuna promo koda ne može biti manji od 15,00 kn. Prilikom jedne kupnje moguće je iskoristiti samo jedan promo kod, te se isti promo kod ne može iskoristiti za više kupnji. Promo kod može se koristiti isključivo pri kupnji karte, ne može se iskoristiti pri kupnji rezervacije povratka. Uvjeti i razdoblje iskoristivosti promo koda naznačeni su prilikom preuzimanja istog.

Nažalost, e-mail za prijavu ne može biti promijenjen. Ako želiš da ti karte budu dostavljene na drugu e-mail adresu, istu možeš upisati prilikom kupnje karte kod unosa Kontakt podataka za dostavu voznih karata.

Lozinku uvijek možeš promijeniti u svom računu, u odjeljku „Moj profil“.

Na obrascu za prijavu u myAutotrans račun klikni na „Zaboravljena lozinka?“ poveznicu i unesi svoju e-mail adresu za ponovno postavljanje lozinke. E-mail sa daljnjim uputama biti će poslan na upisanu e-mail adresu.

Vezani računi su Facebook ili Google računi koje možete povezati sa svojim myAutotrans računom. Ukoliko se više ne želite prijavljivati putem Facebook ili Google računa, a želite zadržati svoje podatke u sekciji „Moj profil“ vezane račune možete izbrisati te kreirati lozinku i prijaviti se putem e-mail adrese.

Račun može biti izbrisan u odjeljku „Moj profil“. Molimo te da imaš na umu da ćeš nakon brisanja korisničkog računa moći koristiti kupljene karte, ali će se svi tvoji podaci i prijašnja putovanja nepovratno izbrisati. Ukoliko odlučiš ponovo kreirati myAutotrans račun sa istom e-mail adresom, nećeš moći povratiti ranije upisane informacije.